Balett szoknya

 

 

Elegáns vonalú Capezio (Georgette wrap skirt) balett szoknya rózsaszín színben

Elegáns vonalú Capezio (Georgette wrap skirt) balett szoknya rózsaszín színben

Ára: 10 990 Ft


 

Elegáns vonalú Capezio balett szoknya bordó színben kétféle méretben

Elegáns vonalú Capezio balett szoknya bordó színben kétféle méretben

Ára: 10 990 Ft


 

Elegáns vonalú Capezio balett szoknya fekete színben, 100% poliészter

Elegáns vonalú Capezio balett szoknya fekete színben, 100% poliészter

Ára: 10 990 Ft


 

Balett szoknya vásárlás

Alkatodnak megfelelő balett szoknyát, ugyan úgy, mint a balett ruhát, minden modell felpróbálásával tudsz magadnak választani. Ha kiválasztottad a számodra tetszetős darabot, akkor felpróbálás után mozogj benne. Végezz néhány mély pliét, esetleg néhány finom lábvezetést, vagy lábdobás, hogy megfigyeld hogy a felpróbált darab hogyan viselkedik a mozdulatok közben. A nagyon könnyű anyag, lassan omlik vissza a mozdulat után, a nehezebb anyag, meg lehet, hogy nem megfelelően közvetíti a mozdulatodat órán a balett tanárnak.

Egy szempontnak viszont mindenképp feleljen meg:

szépnek és elegánsnak kell önmagad érezni benne, mert ha nem így van, akkor erre fogsz figyelni, és nem a tanár instrukcióira, az órán.

Fazon és hosszúság

Lehet rövidebb, szinte mini, lehet hosszabb, térd fölé vagy alá érő. Gyártanak még olyat is, ami elöl rövidebb, hátul hosszabb balett szoknya fazon. Ez megint csak a próbán múlik, hogy az alakodnak legmegfelelőbb fazont kiválaszd. Kezdőként inkább a térd fölé érő darabot válaszd, hogy a tanár a balett óra közbenl tudja ellenőrizni, hogy szabályosak-e a mozdulataid, mert egy hosszabb szoknyánál a térd és a boka mozgása takarásba kerül.

Balett szoknya anyaga

Általában muszlin vagy organza anyagból készülnek. Szinte a színpaletta teljes választékában gyártanak manapság szoknyákat, de népszerű a virágmintás, és a csipke szoknya is. Vásárlás előtt mindenképp tájékozódj, hogy a balettiskolában van-e kötelező dressz code, nehogy olyat vásárolj amit majd nem vehetsz fel órán.

Lehet átkötős vagy gumi derekú.

Az átkötős fazon, az általában a lapszoknya. Ennek a megkötő részét, hosszúságtól függően, többször áttekerik a táncosok a derék körül, és úgy kötik meg. Ha zavaróan hosszú, akár le is lehet vágni a hosszából.   Léteznek még:

  • gumis derekú
  • és gombos

fazonok is. Lehet, hogy több balett szoknya felpróbálása után, mégis csak egy rövid, vagy éppen térd alá érő kisnadrág mellett döntesz. A balett órán nem jellemzőek a föld elemek, ezért, ha balett stretching vagy képességfejlesztő gimnasztika órára mész mindenképpen a kisnadrág a jó döntés, mert a balett szoknya anyaga „összetörik” a sok súrlódástól, és ráüléstől. Ezt „szokták” kicserélni például stretching órára, egy elasztikus anyagú kisnadrágra.

.

<<< vissza a Belmove női tánccipő bolt főoldalra

.