Balett dressz

 

 

 

Capezio balett dressz spagetti pántos kivitelben fekete színben

Capezio balett dressz spagetti pántos kivitelben fekete színben

Ára: 12 990 Ft

 

Balett dressz, hogyan válasszak?

 

A fazont természetesen Te döntöd el, ha minden variációt felpróbálsz, akkor tedd szabaddá a magad, mert számtalan balett dressz fajtát gyártanak.

Itt is fontos, hogy illeszkedjen a személyiségedhez, ezt csak Te tudod eldönteni, mit szeretnél viselni a klasszikus balett órákon.

Manapság a gyártók – például a Capezio is – nagyon odafigyelnek a divatra is, és szinte évről-évre újabb és újabb dressz modellekkel kényeztetik el a vásárlókat.

Egy dolgot azonban érdemes figyelembe venni és ez a:

 

Balett dressz anyaga

 

A klasszikus, elasztikus pamut dressz a XX. század viselete, ez az akkori kornak megfelelő volt.

A nem jó minőségű pamut balett dresszeken, mozgás közben átüt az izzadság a hónaljnál, a mell alatt, vagy a hátgerinc mentén.

Ez nem csak kényelmetlen, hogy egy átizzadt anyag tapad a testedre, hanem elég illúzióromboló, ha belenézel a tükörbe óra közben, és meglátod a foltokat.

Azonban, a XXI. században, az alapanyag gyártók, mint más mozgásformáknál vagy sportoknál, kifejlesztették a lélegző anyagot.

A lélegző anyagból gyártott dresszek, óra közben a keletkező hőt és az izzadságot elvezetik, kivezetik a dressz külső részére, ahol elpárolog, így mindig kellemes érzést biztosít, a viselőjének, még a nagyon intenzív balettórán is.

Nem utolsó sorban, ezek az anyagok sokkal gyorsabban száradnak mosás után, mint a hagyományos régi anyagok.

 

Milyen fazonú dresszek vannak?

 

Spagetti pántos, trikó pántos, rövid ujjú, hosszú ujjú balett dressz, kiegészítve különböző mintákkal, csipkebetétekkel.

Gyártanak rávarrt, szoknyás dresszek, ezeknél csak arra kell figyelni, hogy testalkattól függően, ki hol szereti hordani a szoknyát, mert a törzsmagasságnak megfelelően, nagyon eltérő lehet, hogy kinek hova esik a fixen felvarrt szoknya.

A mai ruhák anyaga modern lélegző anyag.

Nem érdemes házi készítésű darabokkal kísérletezni.

Egyrészt soha nem lesz olyan minőségű a varrás, mint egy nagyszériás sablonokkal elkészített, kiváló minőségben megvarrt darab.

Másrészt, ezeket a lélegző anyagokat, nem lehet megvásárolni egy átlagos boltban, általában kifejezetten ezekhez a termékekhez állítják elő.

 

Balett dressz vásárlás

a Belmove Tánccipő boltban

Budapesten a Nyugatinál

.

<<< vissza Belmove női tánccipő bolt főoldalra

.