Sztepp cipő

.

Capezio U925C

Méretek: 28.5, 29, 29.5, 30, 30.5

Ára: 9 990 Ft

-50% kedvezménnyel: 4950 Ft


.

Capezio 442B

Méretek: 35

Ára: 11 990 Ft

-50% kedvezménnyel: 5 995 Ft


Sztepp cipőt is tanácsos szakboltban megvenni, miután több fajtát is felpróbáltunk, hiszen itt is több minden befolyásolhatja döntésünket: szín, forma vagy stílus.

Anyagát tekintve készíthetik vászonból, műanyagból, fából és természetesen bőrből. A profik a bőr, oxfordi stílust használják, a kezdők általában a Mary Jane-nek nevezett sztepp cipővel kezdik a tanulást.

Van sarkas és sarkatlan változat. Aki az előbbi mellett dönt, annak számolnia kell azzal, hogy nehezebb lesz egyensúlyozni, mert a lábujjak és a talppárna fogja cipelni a súly nagy részét. A tapasztaltabbak a balettnél ismert módon osztott talpú cipőt viselnek, ami rugalmasabb mozgást tesz lehetővé. S nem utolsósorban ebben már a bonyolultabb lépések megtétele sem okozhat problémát.

Sztepp cipő vásárlás során érdemes kísérletezni a formákkal és a kopogás hangzásával, idővel pedig már magunktól is megtanuljuk kiválasztani a számunkra ideális fazont.

Stílus

Ahogy korábban említettük, négyféle anyagot használnak a gyártók: bőrt, műanyagot, vásznat és fát.

Mondani se kell, mennyire fontos sztepp cipő esetében is a méretezés. Ha bizonytalanok vagyunk, inkább kérjünk segítséget. A boltban úgyis fogják tudni, hogy a bemondott utcai méret nem azonos azzal, amire szükségünk van.

Persze a lábfej anatómiája is befolyásolja a méretet, alig maradhat hely az ujjaknál, ezért ha nincs fél szám, inkább a kisebb mellett döntsünk, a használat úgyis tágítani fog rajta.  Ne spóroljuk meg az időt, ha nem vásárolunk ugyanis jót, annak a szteppelés lényege, a kopogás látja kárát: nem lesz pontos és tiszta.

A kopogás

A sztepp cipő vásárlásánál a méret mellett legalább olyan fontos a kopogás is, ami lényegében a tánccipő lelke, lényege.

Aszerint soroljuk kategóriákba az egyes típusokat, hogy a fémlemezeket a talpon hány csavar tartja. Sőt, a csavarokon is lehet állítani, hogy más és más kopogást idézzünk elő.

A profik már tudják, mit kell csinálni: szűkítik vagy tágítják a csavarokat, ezáltal megváltozik a kopogás hangzása is. Bár a leggyakoribb a három csavaros rögzítés, a tanulás és használat során úgyis a táncosok fogják meghatározni, melyik típust részesítik előnyben. 

 

.

Sztepp cipő története tovább >>>

.

Sztepp cipő tisztítása tovább >>>

.

 


 .

.

.

.

<<< vissza tánccipő főoldal

.