Tisztítás ápolás

Aki hosszú távra szeretne latin tánccipőt vásárolni, nem árt gondoskodni a tisztításról, ápolásról sem. A tánccipő élettartamának meghosszabbítása nagyban függ tőlünk, és nem feltétlenül a használat, mint inkább a fenntartás miatt. Minél többet foglalkozunk vele, annál később kell új párat beszerezni.

Az első feladat használat után a tánccipő kiszellőztetése, a nedvesség ugyanis az egyik legnagyobb cipőgyilkos. Tegyük jól szellőző helyre a cipőt, és mindenképpen várjuk meg, amíg kiszárad.

Kiváló ötlet lehet a cipőfa, ami segít felszívni a nedvességet, ráadásul tartja a cipő formáját. Ajánlott a cédrus, ami különösen jó a szagok ellen. Persze a finom anyag, vékony talp és a használat miatt a tánccipők alapvetően nem túl hosszú életűek, érdemes vigyázni rájuk. Ha nincs cipőfa, legyen váltócipőnk.

Két párral biztosan jól járunk, hiszen a cserélgetés miatt biztos, hogy tökéletesen ki tudnak száradni. S persze véletlenül se viseljük máshol, mint a táncparketten.

Ami a tisztítást illeti, a bőr tánccipőt könnyebb ápolni, mint a szatént. A cipőkefe segít megakadályozni az anyag mattulását, a különböző ápoló krémek és spray-k segítségével pedig szépen tudjuk tisztán és fényesen tartani a cipőt.

A szatén kényesebb anyag, enyhén nedves ruhával töröljük át szagtalanítás után, de semmiképpen ne áztassuk, mert több kárt okozunk vele, mint hasznot.

A talpkefe ugyancsak fontos eszköz a latin tánccipő ápolásában. A talprész ugyanis a használat miatt hamar elkezd kopni, és az érzékeny hasított bőr két hónap után elveszti bolyhosságát. Egy acélsörtés talpkefe villámgyorsan megoldja a frissítést.

Lehet kapni már talpemelőket, speciális talpbetéteket, melyekkel a tökéletes kényelmet érhetjük el, ne habozzuk kipróbálni ezeket se.

Végezetül szükséges megemlíteni a sarokvédőt, melyet műanyag és bőr változatban lehet kapni. Három fontos feladata van: védi a padlót, jobb tapadást biztosít és tartósabbá teszi a tánccipő sarkát, ami gyorsan elhasználódik.

Mindezen kellékek segítségével garantáltan szép marad a latin tánccipőnk, és az élettartamát is meghosszabbítjuk.

.

.

.

.

<<< vissza latin tánccipő főoldalra

.