Latin tánccipő vásárlás, társastánc cipő, spicc cipő, balettcipő, salsa cipő: Belmove Tánccipő bolt

Társastánc cipő

Társastáncok

 

Ez egy gyűjtőnév, hiszen idetartoznak a tradicionális latin táncok (samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble, jive) és a standard táncok (angol keringő, tangó, bécsi keringő, slowfox, quickstep), ezek a hivatalos VERSENYTÁNCOK.

De a társastáncok közé sorolhatók az argentin tangó, salsa, bachata, kizomba, boogie woogie, swing.

Ezeknél a táncoknál kialakultak, a táncra jellemző társastánc cipő típusok, de azért annyira nem térnek el egymástól.

Főleg, ha hobbi táncosokról beszélünk, egy átlagos óralátogatásra, nem kell több különleges tánccipőt beszerezned.

Egy cipővel, nyugodtan járhatsz több stílusú órára is.

 

Tánccipők talpa

 

A társastánc cipők talpa hasított bőrből készül, a jó tapadás miatt.

Használat közben a hasított bőr felrakódik a padlón található, porral és szennyeződésekkel, amitől a cipő talpa csúszóssá válik, ezért rendszeresen tisztítani kell.

Erre szolgál a cipőtisztító kefe, mellyel finoman fel kell borzolni a cipő talpát, ezáltal eltávolítva a szennyeződéseket.

 

Standard stílusú társastánc cipők - sarokméretek, megjelenés

 

A férfi standard társastánc cipők 2-2.5 cm-es, a női standard cipők 4-6 cm-es sarokkal vannak ellátva, olyan kiképzéssel, hogy a súly egyenletesen tudjon eloszlani a cipőn.

A férficipők mattok vagy lakkozottak, fűzősek, és rendszerint fekete színűek.

A női standard társastánc cipők zártak, több féle anyagból készülhetnek, például szaténból, de a férficipőkhöz hasonlóan mattok, vagy lakkozottak is lehetnek.

Színük nem jellemző, mindenki a ruhája színéhez harmonizálhatja a cipője színét.

Latin stílusú társastánc cipők - talp kialakítása, sarokformák

 

A férfi latin cipőn 3.5-5.5 cm-es, a női latin társastánc cipőn 6-8 cm-es a sarok magassága.

Ezt is próbálni kell az üzletben, hogy melyik az a sarokmagasság, amit bír a lábad, és még komfortosan tudsz benne táncolni.

Arra is szokták használni a különböző sarokmagasságokat, hogy harmonizálják a párok egymás között, a testmagasság különbségeket.

A standard cipőkhöz képest a latin cipők magasabb sarka arra is szolgál, hogy a test súlyát a talp első fele irányába, a spicc felé tolja, a latin táncok mozgásrendszerének megfelelően.

 

 

A latin társastánc cipőkre jellemző, hogy sokkal hajlékonyabb a talpuk, mind a standard cipőknek, sőt a férfi cipők talpa osztott, tehát két részből áll.

A latin női cipők általában pánttal, és nyitott orral készülnek.

Érdemes kikérni az oktatást vezető tanár véleményét, stílus, sarokméret, vagy szín tekintetében, és utána szétnézni a Belmove Társastánc cipő boltban.

Ízelítőnek itt van néhány modell, de az a biztos, ha bejössz és kőrül nézel a boltban, felpróbálod, és tánclépéseket teszel a tánccipőben.

 

 

Tánccipő boltban vásároljam, vagy a netről?

 

Ahány lábfej annyi féle szélesség, boltozatmagasság, lábujjhosszúság, nem lehet általános törvényszerűséget erre mondani, még a méret tekintetében sem.

Az EU méretezés szerinti társastánc cipők méretei is gyártónkként eltérhetnek, főleg az amerikai vagy angol méretezés szerintiek.

Vannak méret-konvertáló táblázatok, de ember legyen a talpán, aki eligazodik ezeken.

A tánccipődben alkalmanként, akár több órán keresztül is táncolsz, ezért nem mindegy mennyire kényelmes, mennyire pontosan illeszkedik a lábadra.

Célszerű szaküzletben felpróbálni, és megvásárolni, mert néhány milliméter eltérés is kínszenvedéssé teheti a táncélményedet, mert ilyenkor nem a társastáncra figyelsz, hanem elvonja a figyelmedet a nem megfelelő cipő.

Az üzletben a szakértő eladók segítenek kiválasztani a neked legmegfelelőbb társastánc cipőt, mely a táncpartnered mellett, a legjobb társad lesz a táncórákon.

 

.

.

.

<<< vissza tánccipő főoldal

.