Salsa cipő

 


Cikkszám: BM 813

Sarok, hátul mérve: 6,5 cm

Méretválaszték: 37,

Ár: 17 990 Ft

-30% kedvezménnyel most: 12 593 Ft

.

 

 

A salsa az egyik legnépszerűbb latin tánc a világon, gyönyörű, szenvedélyes, csábító. Épp ezért az öltözet különösen fontos a latin táncoknál, hiszen harmóniában kell lennie a mozdulatokkal. Úgy kell képviselnie a ritmust, hogy közben jól is érezzük magunkat.

 

 

A salsa cipő talán a legfontosabb része a tánc ruházatnak, kötelező beszerezni, még ha csak hobbi szinten is foglalkozik vele az ember. Ha pedig profi, akkor természetes, hogy akár 3-4 pár is sorakozik a szekrényben. A salsa tehát a jó salsa cipővel kezdődik. Aki egész éjjel ilyen darabban ropja, annak nem fog reggelre fájni a lába.

Bár több tényezőt is figyelembe kell venni salsa cipő vásárlásakor, jó, ha rögtön tudjuk, hogy a tánccipőt a hagyományos lábbelitől leginkább a talpa különbözteti meg. Mivel szabadon, könnyedén akarunk siklani a parketten, nagyon nem mindegy, hogy milyen talpa van a cipőnek.

 

Itt van néhány
csodaszép darab a salsa tánccipő
kínálatunkból:

 

 

Mielőtt döntenél a salsa tánccipő vásárlásról
gyere be hozzánk 
és feltétlen próbáld fel ezeket is,
hogy tényleg a számodra legjobbat válaszd!

 

 

Cipő sarokméreteink a boltban:
3 cm, 5 cm, 6 cm, 7 cm

Színek: fehér, világos bézs, óarany, piros

 

Persze talajtól is függ, hogy milyen az érzet, de alapvetően a talp befolyásolja az egész cipőt. A bőrtalp a legjobb választás, és abból is a különlegesen finom velúrbőr. Mivel a salsában rengeteg a gyors forgás, látni fogjuk, ha felpróbáljuk a cipőt, hogy minőségileg más érzés benne táncolni.

A velúr felszíne szinte szövetszerű – képzeljük el, hogy egy puha ruhával, aztán pedig egy radírral töröljük a padlót. Óriási különbség, igaz? Míg a radírnál óriási erőfeszítéseket kell tenni, a ruha magától siklik. Nos, ilyen a velúr is. Azért szeretik a táncosok, mert úgy ad tökéletes fogást a padlón, hogy közben engedi csúszni is a lábat, pont, amennyire kell.

Kezdőknek picit túl csúszós lehet, de gyakorlással hozzászokik a láb ezekhez a mozdulatokhoz. Vannak, akik néhány helyen barázdákat húznak a velúrba, hogy még jobban fogjon a padlón, legalábbis a kezdeti időben.

Persze túlzásba se szabad vinni, mert „odaragad” az ember lába, és sérülést tud okozni, ha ott marad az ember lába, miközben a teste már elmozdult. A velúrt ápolni kell, mivel a használattól összegyűjti a koszt és kissé olajos lesz a felszíne. Talpkefe rendszeres használatával hosszú ideig ki fog tartani a bőr.

Aki akarja, ki is cserélheti a talpat, főleg az elülső részt, hiszen hátrébb alig érintkezik a láb a talajjal. Bár nyilván új cipőben az igazi, aki ragaszkodik régi cipőjéhez, csak a talpat cserélje ki.

Új cipőben mindig nehezebb, hiszen meg kell szokni a tánccipő felépítését. Az az ideális, amikor már úgy érzi az ember, hogy a cipő a lába része. Ezért fontos, hogy a salsa cipő könnyű legyen, ne akarjunk súlyt cipelni a lábunkon, elvégre a tánc nem súlyemelés.

A cipő súlya a sarok és a lábujjak között oszlik el, akkor jó, ha a súly egyenlően oszlik el, különben arra koncentrál az ember, hogy miképp egyensúlyozza a testét. A nehéz sarkú cipő például húzza a bokát, ebből is látszik, hogy érdemes professzionális boltban megvenni a salsa cipőt, nem pedig valami rossz minőségű üzletben.

Ezek a tánccipők a többihez képest ráadásul jobban béleltek, ami nem csak a sérüléstől védi a lábat, de elnyeli az ütést és rengést is, így biztonságban van a boka, a térd és a csípő is.

 

Olvass a salsa cipők pántjáról tovább>>>

.

Információk a salsa cipő sarkáról tovább>>>

.

 


 

.

.

<<< vissza tánccipő főoldal

.