Karaktercipő tisztítása

 

Sokan hajlamosak elfeledkezni a tánccipő ápolásáról, pedig csak így tudjuk megóvni az állagát és élettartamát. A használattól ugyanis óhatatlanul koszolódnak nem csak a talpak, de a felületek is. Ne legyenek kételyeink, bizony a tánc is izzasztó mozgásforma, akár profi az ember, akár amatőr.

A lábizzadás teljesen természetes, szükség is van rá, a karaktercipőben azonban baktériumok kialakulását segítheti elő, ha nem ápoljuk a lábat és a cipőt. Saját és lábbelink érdekében is szokjunk rá arra, hogy minden használatot követően letisztítjuk a tánccipőt.

Ha hazaértünk, rögtön vegyük ki a karaktercipőket a táskából, egy percig se párolódjanak tovább a szükségesnél. Az átizzadt cipőket ki kell szárítani, tegyük garázsba, erkélyre vagy hagyjuk az előszobában.

Aki meg tudja oldani, tegye a topánkákat páramentesítő mellé, ami sokat segíthet abban, hogy a cipőből kiáramló nedvesség ne keltse életre a nemkívánatos baktériumokat.

A házi praktikák sosem hagyják cserben az embert: tökéletesen tudunk fertőtleníteni és szagtalanítani, ha a tánccipőkbe sütőport, szódabikarbónát vagy lábpúdert szórunk. Egész éjjel benne maradhat az anyag, reggelre szinte megújulnak a cipők. Teafaolajjal is bűvészkedhetünk, aki használta már, tudja, hogy remek gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő szer.     

Apróságnak tűnhet, de ez is a karaktercipő javát szolgálja: szállításkor használjunk lélegző anyagból készült zsákot, mert így a cipők egyáltalán nem tudnak befülledni. 

Érdemes megfontolni azt is, hogy még egy pár karaktercipőt beszerzünk, hiszen már óvodás korunkban megtanuljuk, hogy a lábbeliket váltogatni kell. Ráadásul így tovább tudnak szellőzni, nem marad benne semmilyen káros anyag.

Figyeljünk persze a lábra is, száraz pamut zoknit vagy harisnyát húzzunk fel, aki pedig hajlamos a lábizzadásra, akár órán belül is cseréljen zoknit. S végül egy jó tanács: bármennyire is csábító, soha ne tegyük ruhaszárítóba a tánccipőt, mert akkor elbúcsúzhatunk tőle.

 


.

.

.

<<< vissza a karaktercipő főoldalára

.