Jazz tánccipő tisztítás

 

Nem ússzuk meg, hogy a jazztánc cipőnk ne legyen koszos, hiszen szinte mindegyik felületén táncolunk. A sok használattól óhatatlanul bekoszolódik. Tanácsos rendszeresen ápolni, hogy sokáig táncolhassunk benne. Néhány dolgot kell csak beszerezni a tisztításhoz.

Legelső lépésként hagyjuk kiszellőzni, kiszáradni a jazztánc cipőt. Szabaduljunk meg a kellemetlen szagoktól és a nem kívánt nedvességtől. Ha kiszellőzött, fogjunk egy nedves ruhát és töröljük át a cipőt úgy, hogy a talprészt se hagyjuk ki. Először gyengéden próbáljuk leszedni a foltokat a cipőről, ha mégsem jön le, dörzsöljük folyamatosan vagy használjunk erősebb ápolószert.

Ezután tegyük félre a cipőket, hogy kiszáradjanak. Ekkor még fénytelen lehet, de ne ijedjünk meg, fényező használatával újra régi pompájában fog ragyogni a lábbelink. Ismét vegyünk elő egy ruhát, és dolgozzuk el a fényező anyagot a jazztánc cipőn. Ma már lehet kapni olyan szert is, ahol szivacsos applikátor van a tubuson, ez e legkényelmesebb megoldást kínálja.

A fűzőkkel se bánjunk kesztyűs kézzel. Húzzuk ki azokat a cipőből, és tegyük öt-tíz percre meleg vízbe, hogy leázzon a por. Szappannal és kefével csodákat érhetünk el. Ha végeztünk, szárítsuk meg a fűzőket is. Szárítógépet véletlenül se használjunk, mert a cipő könnyedén összemegy.

 


.

.

.

<<< vissza a JAZZTÁNC CIPŐ főoldalára

.