Balett szoknya

Milyen balett szoknyát válasszak?

Alapvetően több dolgot kell különválasztani, balett órára akarod felvenni, vagy balettelőadásra?

Felnőttnek vagy gyereknek szeretnél vásárolni?

Muszlin vagy tüll szoknyát?

Felnőtteknek, egy sima balett órára, elég egy muszlin szoknya. Testalkattól függően, hogy kinek mi áll jól, lehet rövid, szinte mini. De lehet térd alá érő is. Ezekből is van oldalt megköthető lapszoknya, és gumis derekú balett szoknya.

Gyerekeknek, attól függően, hogy a balettiskola előír-e kötelező egyen balett ruhát, érdemes választani szoknyát. Nagyon aranyosak, fodros tüll szoknyában, de az nem a sima balett órára való. összességében arra kell törekedni, hogy ne zavarja mozgás közben, ne nézegesse magát a tükörben, mert akkor nem tud figyelni az oktatóra. Fontos, hogy ne takarja ki a térdet és a bokát, hogy tudja az oktató kontrollálni a gyermek mozdulatait.

Balett előadásra készülve már más a helyzet, a koreográfiának megfelelő kosztümöt, illetve balett szoknyát lehet felvenni.

Általában a tütü szoknya a stílusos ebben a műfajban. Megkülönböztetünk két fajtát, a klasszikus és a romantikus tütü szoknyát. A különbség a kettő fajta között, hogy a romantikus, az térd alá érő hosszú szoknya, még a klasszikus a deréktól kifelé, a törzstől kilencven fokban, mereven kifelé álló tütü.

 


A balett szoknya kizárólag harisnyával vehető fel. Egyik oka az elegáns megjelenés, a másik, hogy a harisnya nélküli lábakra, mozgás közben feltapad a szoknya, ez nagyon kellemetlen tud lenni, és nem tudsz figyelni az órán.

Nem kötelező egyik szabály sem, de azért az alapvető klasszikus balett etikett betartása fontos, mert ez a műfaj az egyik legelegánsabb művészet.

Gyere be a Belmove tánccipő boltba a Nyugatihoz és válaszd ki a neked megfelelő színt és méretet.

 


 

Balett szoknya vásárlás

a Belmove Tánccipő boltban

a Nyugatinál

 

 

.

.

<<< vissza balett kellékek főoldalra

.