Tánccipő bolt Budapest, tánccipő vásárlás

Hol vásárolnak a tánc elkötelezett szerelmesei?

Akik napi szinten foglalkoznak ezekkel a mozgásformákkal, tudják, hogy a kiváló minőség nem luxus, hanem befektetés abba, hogy arra koncentrálhassanak, amit igazán imádnak!

Egy "olcsó" felszerelés kényelmetlen, elvonja a figyelmüket, így nem az köti le, amiért az egészet elkezdték. Koncentrálj inkább a Te is a táncra és ne figyelj többé a felszerelés igazgatására, pontatlanságára! 

A Belmove Tánccipő bolt Budapesten, balettcipő bolt a Nyugatinál pontosan ezt a kényelmet és ehhez illő termékeket adja: Társastánc cipők, balettcipők, tánccipők, spicc cipők, balett ruhák, felnőtt és gyerek balett dresszek, szoknyák táncosokhoz illő, kiváló minőségben. 

.

.

Az utcai cipő, miért nem társastánc cipő?

A tánccipő, miért nem utcai cipő?

Tánc közben olyan igénybevételnek van kitéve a salsa cipő, hogy azt egy átlagos utcai cipő nem bírná sokáig.

A Capezio tánccipő, mind kialakításában, mind anyagában egy olyan speciális igénybevételhez van elkészítve, hogy hosszú távon szolgálja a táncost.

A felső rész ideális, tartós kialakítása mellett, nagyon fontos a talp anyaga. Ha sima bőrtalpú utcai cipőben próbálsz parkettán, vagy padlólapon táncolni az csúszni fog, ha táncpadlón, akkor pedig tapadni, nem lesznek biztosak a lépéseid.

Még ha egy speciális hasított bőr talpal rendelkező cipőben táncolsz, akkor ez pont fordítva lesz. Parkettán vagy padlólapon biztosítja a tánchoz megfelelő, kényelmes tapadást, a táncpadlón pedig nem tapad le.

A társastánc cipő hasított bőr talpát alkalmanként kezelni, tisztítani kell. Ehhez elég, ha egy erre szolgáló kis drótkefével ismét felbolyhozod a talpát, és utána irány a táncparkett.

Innovatív felépítés

Akárcsak a futócipőknél, a fejlődő technológia a cipőgyártóknak is lehetővé teszi, hogy innovatívak legyenek a kényelmi szempontokat, valamint a használatot illetően.

Mivel a standard és latin tánccipő egy befektetés, nem mindegy, hogy mit veszel, hiszen valakinek munkaeszköz lesz a cipő, de ha hobbi szinten táncolsz, akkor is érdemes olyan fazont választani, ami tökéletesen illeszkedik a lábadhoz.

Egy kényelmetlen lábbeli elveheti a kedvedet a tánctól, vagy menet közben okozhat sérüléseket. Az optimális cipőben viszont szinte repül az ember, ezért érdemes többfélét felpróbálni vásárláskor.

A standard tánccipőkre a klasszikus kinézet jellemző. Zárt orr részük van, aki például aggódik a rálépések miatt, bátran válasszon standard fazont.

A sarok – a latin tánccipővel ellentétben – inkább középre pozícionált, hogy megkönnyítse a standard táncokra jellemző, hátrafelé irányuló mozgást. Természetesen bőrtalppal készülnek, hogy szabadon lehessen mozogni a táncparketten, de közben megfelelő nyúlást is biztosít. A férfiaknál fekete, fűzős, oxford típusú a standard cipő, a sarokrész is hasonlít a hagyományos utcai lábbelihez. Aki csak egy párat venne, inkább ezt válassza.

A latin tánccipőnek ezzel szemben nyitott az orr része, hogy jobban lehessen spiccelni, ami nagyon fontos a latin táncoknál. A latin tánccipő felépítése úgy van kialakítva, hogy álláskor érezni, amint a testsúly enyhén a talppárnára helyeződik. A súly pozícionálása elől kedvez a latin tánclépéseknek.

Hajlékony és rugalmas tulajdonságuk miatt nagyon kényelmes ez a fazon. Szinte a talp elején táncolunk, tehát a lábujjak a cipő szélén vannak, van, amikor kicsit túl is lógnak rajta, a táncos kvázi „használja” a padlót. A hölgyeknél a kezdők válasszák ezt a típust.

Miért fontos, és milyen a jó balettcipő?

Mert kényelmes viselet. Balett órán segíti a mozdulataid tökéletes végrehajtását. Minden irányból összetartja a lábat. Megvédi a lábfejeden a bőrödet a sérüléstől. Mezítláb nem lehet balettozni, mert a talp nem csusszan a földön, így a tipikus mozdulatok, csak nagy szenvedés árán jönnének létre, és a lábfejeden a bőr is sérülne.

Lehet, hogy az első balettcipődre még rácsodálkozol, és szinte ünnepi viseletnek gondolod, de idővel egy balett órai kellék lesz számodra is.

A balettcipődet felveheted zoknival, titokzoknival, harisnyára, vagy akár mezítláb is. Ez teljesen egyénfüggő, hogy ki hogyan viseli.

A kiválasztásánál vedd figyelembe, hogy próbálás közben ne nyomja a lábujjadat, se a körmödet, mert mégis csak 60-90 percet fogsz mozogni benne. Nem kell nagy dolgokra gondolni, pont úgy kell kiválasztanod a balettcipődet, mint az egyéb másik cipőidet. Legyen kényelmes, komfortos érzés.

Balett ruha, balett dressz, hogyan válasszak?

A fazont természetesen Te döntöd el, ha minden variációt felpróbálsz, akkor tedd szabaddá a magad, mert számtalan balett ruha fajtát gyártanak. Itt is fontos, hogy illeszkedjen a személyiségedhez, ezt csak Te tudod eldönteni, mit szeretnél viselni a felnőtt balett órákon.

Manapság a gyártók nagyon odafigyelnek a divatra is, és szinte évről-évre újabb és újabb balett dressz modellekkel kényeztetik el a vásárlókat.

Egy dolgot azonban érdemes figyelembe venni és ez a balett ruha anyaga. A klasszikus, elasztikus pamut dressz a XX. század viselete, ez az akkori kornak megfelelő volt. A tiszta pamut balett dresszeken, mozgás közben átüt az izzadság a hónaljnál, a mell alatt, vagy a hátgerinc mentén. Ez nem csak kényelmetlen, hogy egy átizzadt anyag tapad a testedre, hanem elég illúzióromboló, ha belenézel a tükörbe óra közben, és meglátod a foltokat.

Azonban, a XXI. században, az alapanyag gyártók, mint más mozgásformáknál vagy sportoknál, kifejlesztették a lélegző anyagot. A lélegző anyagból gyártott balett dresszek, óra közben a keletkező hőt és az izzadságot elvezetik, kivezetik a dressz külső részére, ahol elpárolog, így mindig kellemes érzést biztosít, a viselőjének, még a nagyon intenzív balett órán is.

Balett szoknya vásárlás

Alkatodnak megfelelő balettszoknyát, ugyan úgy, mint a balett ruhát, minden modell felpróbálásával tudsz magadnak választani. Lehet rövidebb, szinte mini, lehet hosszabb, térd fölé vagy alá érő. Általában muszlin vagy organza anyagból készülnek. Lehet átkötős vagy gumi derekú.

Lehet, hogy több balett szoknya felpróbálása után, mégis csak egy rövid, vagy éppen térd alá érő kisnadrág mellett döntesz.

A balett órán nem jellemzőek a föld elemek, ezért, ha balett stretching vagy képességfejlesztő gimnasztika órára mész mindenképpen a kisnadrág a jó döntés, mert a balett szoknya anyaga „összetörik” a sok súrlódástól, és ráüléstől.

Miért van mindenkin balett harisnya?

Egyik fontos szempont, hasonlóan, mint a mezítláb balett órai részvétellel, hogy a comboknak csusszannia kell egymáson. Ha összetapadnak az izzadságtól, akkor a klasszikus balett tipikus mozgásrendszere nem jöhet létre. Másik fontos szempont, ha speciális balett harisnyát használsz, akkor az anyaga elvezeti a keletkezett izzadságot, és kellemes érzést biztosít a viselőjének.

Ha harisnyát viselsz, akkor mozgás közben a balett szoknya is mindig „visszaáll” alapállapotába, minden mozdulat után, még ha nincs rajtad balett harisnya, akkor a szoknya rátapad az izzadt combodra és zavarni fog az egész balett óra alatt.

Összegezve, nem jó, ha az első nejlonharisnyát magadra húzod, amit a fiókodban találsz, mert azt nem az intenzív mozgásra találták ki, hanem a hétköznapi viseletre.

.

.


Belmove Tánccipő bolt 
Budapesten a Nyugatinál

.

Balettcipő (fekete, rózsaszín) 1990 Ft

.

 

Várunk szeretettel a tánccipő boltban, ahol szakmailag képzett, 
szakértő eladók várnak, akik segítenek a vásárlásban!

 

Üzletünkben CSAK KÁRTYÁS FIZETÉSRE VAN lehetőség!

.